Sunday, August 7, 2011

omagaiii . zafirah lift phobiatic .


Assalamualaikum dan salam ramadhan semua :)

Mengupdate lagi pada tengahari ini di saat mata ku dah kuyu selayu-layunya dekat opis nii , tade kejea nak dibuat sambil dgr lagu raye . semua dah settle. Ni laaaa akibat tidur lambat malam tadi T.T . Mata beraaaattttttttttt ja rasa. Banyak setan dok gayut-gayut kot , ehhh manedee setan bula puase . okay okay I admit NAFSU sendiri . astagfirullah-al-azim


mungkin Entry ni akan agak mengejutkan anda anda tentang saye . haha
OMG / TEANJAT BOBOI / AUUUMOKK !
BIAR BETUL ?? =='

Bila cerita tentang lif , org(zafirah) memang tak bekenan. Kalau pi kat bangunan-bangunan tinggi yang ada lif, haisssssssssh, memang org rasa nervous gila.. org cukup tak boleh naik lif sorang diri . Yang besa pun, org hanya berani naik lif sampai tingkat 2 ja. Tu pun sebab ofis org la ni kat tingkat 2 tu pun kalau ade kazen org selaku opis n housemate . fuhhh .

nak tahu sebab ape ??
mai ceekk habakk mai nohh :
kes rogol (haa , ni yang bahaye bagi org perempuan la especially) kalau kat obersea , macam macam kes pasal rapist kat list . haihh . HAHA , maybe org ni too much curious on something , okay tak dapat dinafikan , im scared doe . penah satu hari mase org turun kat basement B1 car park all alone , adea dua mamat idon , -tak dikenalpasti- followin me . luckily naik another stage adea uncle guard :) . ha , ape lagi switch to naik tangga laaa macam fast n furios tu . tak jadi naik lif . DA LA TAKUT , LAGI TAKUT . so , NO !



berita terkini ( KADANG2 adea berita dalam tb , dalam paper , dalam tenet dan dari mulut org org pasal lif stuck . nak nak pulak org yang stuck tu cedera , paling ta pun MATI . haaaaaaaa , semput)
*Pencuri Kantoi Tersangkut Di dalam Lif Rosak

*Terperangkap satu jam

*wanita perancis terjebak dalam lif selama tiga hari



(amboii makcik posing sakan yee)

(kretip kan rakyat malaysia)
abstrak di dinding lif (kalau korang masuk dalam lif , okay ta semua lif la , tapi almost jugak kdg2 tuh specially certain rumah rumah flat . macam macam korang bole bace , haha ade phone number la , siap ade promote diri lagi ==' kadang kadang tu daaa macam RUMAH HANTU kat funfair . "CREEPY" 0.O'' woo woo .

(comel hantu ni kann) haha
pengaruh drama (sikit sikit bila dalam cite hantu , tang seram seram tuh naik lif sorg2 tibe2 lif stuck ade pulak hantu sebelahh ade pulak lif stop )HAA , meh try laa kalau kau berani muncul disaat zafirah naik lif .


(lif dijadikan tempat bermadu asmara) haihh , pulakk .
(tempat meluahkan perasaan)
kes mengorat (haha , kadang kadanf dalam lif pun sempat juga org org berkenalan diantare satu same lain kan :) so sweet . NI MEMANG TAK SERIAU . tapi jangan pulak buad mende bukan bukan yerr cik kak cik abg .

lif banyak banyak tingkat . (mabuk mabuk)
haa , ni satu lagi . org da laa jenis mabuk mabuk ni . ceitt , bukan mabuk alcohol la coii .
aha , org memang tak boleh belah rasenye kalau naik tinggi2 . ayakkk .
macam lif kat Hotel Berjaya Times Square nuhh . ayakkk . sampai bilik , org terus terlentang atas katil sebab pening . haha . facts : ZAFIRAH MEMANG MABUK LAUT so , lif pun termasuk . T.T sedih kan .




kes samun .
cube tengok pic atas tuh . aihhh , lagi laa akuhh seriau .

Lif jadi tempat posing posing ala ala set photoshoot gituu . haha ,
cewah cewah kak posing kak . okay okay , posing posing la , tapi jangan sampai mengganggu ketentraman org lain yang ade dlm lif tu juga yerr :)



BILA KORANG RASE NAK TANYE , ZAFIRAH PERNAH STUCK DALAM LIF KE cakap takut takut naik lif bagai ni ?
okay jawapannye : YES ! several time jugak laaaa .
  1. kat apartment makcik kat sungai ara , bayan lepas (kira kira 6 tahun yang lalu) haa , pintu lif tu sudden je tertutup . grr , then gelang hijau baru beli semalam putus . pfftt ! =='
  2. kat hospital besar ipoh last year . nak melawat pakcik le konon nyee . sudden , naik lif (number 5) sudden lif terbehenti kire kire 1minit n turn tu dark situation . hawaaaw . nasib bukan org sorg . jantung dah dup dap dup dap rase nervous tahap MAKSIMA !
  3. kat pangsapuri makcik depan GM . hahhh , membe dok tekan tekan button button lif . sampai satu mase , lif sentap then stuck . grrr . KAU TAU TAK AKU RASE NA JERIT ? ikmal ngan finas sakaii .
  4. kena ikut dengan somebody waktu tggu lif . then , im rushing menuju TANGGE !
  5. BANYAK LAGII ----> sesungguhnyea LIF LIF TERSEBUT SENGAJA MAHU kenekan org . T.T terima kasih daun keladi .
so , here i'd like to say i rather NAIK TANGGA then MENGGUNAKAN LIF kalau sorang2 . lalala

any suggestion untuk buang perasaan phobiatic ni ? T.T

doa untuk pasangan ♥♥

saje na kongsi , bukan untuk saye , untuk korang korang kawan kawan org yang ber-couple tuh

-article ni org copy paste jea- gambar je cari sendiri . haha




ya Allah, jika benar dia jodoh ku.. kau satukanlah kami.. jika benar dia milikku, kau dekatkanlah hati-hati kami dengan kasih sayang yang mendalam.. jika benar dia yang terbaik buatku.. kau peliharalah perasaan cinta antara kami.. agar kami saling mengasihi.. agar kami saling menghormati..


jangan ya Allah.. kau uji hati-hati kami dengan ujian yang tidak sanggup kami terima... sungguh ya Allah, aku lemah dalam mengharungi segala ujian yang engkau turunkan.. benar ya Allah, aku sangat mencintai dirinya dan keluarganya..


Tapi seandainya kami tidak dijodohkan untuk bersama.. dan dia bukanlah yang terbaik untukku ya Allah.. kau tunjukkanlah kebenaranMu agar hati ini akur atas kehilangannya.. Kau jauhkanlah hati-hati kami yang dulunya bersatu atas dasar kasih sayang.. kau berikanlah kekuatan buat hati-hati kami agar kami redha dengan ketentuanMu ya Allah..


Jangan Ya Allah.. jangan kau jauhkan hati-hati kami dengan perasaan benci dan saling berdendam.. Engkaulah yang Maha Berkuasa memegang hati-hati kami... Engkau berhak ya Allah.. untuk menjauhkan hati-hati kami kerana Kau Maha Mengetahui yang terbaik buat kami...


Aku mohon ya Allah, cekalkan hati ini.. lindungilah dia jauh disana.. pertemukanlah dia dengan insan yang lebih baik dari sebelumnya.. Agar dia terpelihara, agar dia bahagia....


Jika dia tidak lagi jodohku dan bukan milikku.. kau pertemukanlah aku dengan insan yang boleh membahagiakanku......

p/s : Zafirah zainal tadea pakwe ke ? hah ? *kalau ade nanti , ade lerr :D kome doa doakan ler org ni dpt le sorang nanti . haha . (zaman berjiwang teman ni out of stock buad mase ni , hati dlm proses pembaikpulih ) haha


budak budak manis