Monday, September 26, 2011

doa penghilang susah hati :)

mesti korang penahh terasa , ya allah kenapa rasa gelisah sangat hakuu harini . kadang2 jugak korang pun bingung kenapa korang rasa tak sedap hati , tak senang duduk n etc kan . meh nak share satu doa penenang hati :
Ya Allah, sesungguhnya aku adalah hambaMu, anak kepada hambaMu, anak kepada hamba perempuanMu, ubun-ubunku di tanganMu, terlaksana ke atasku hukumanMu dan adil kehakimanMu terhadapku, aku memohon kepadaMu dengan setiap nama yang Engkau namakan dengannya diriMu, atau Engkau turunkan di dalam kitabMu, atau Engkau telah mengajarnya kepada seseorang daripada makhlukMu atau yang tersembunyi pada ilmu ghaib di sisiMu, jadikanlah Al-Quran penenang hatiku, cahaya di dadaku, penghapus kedukaanku dan penghilang kesusahanku.
-amin-

Thursday, September 22, 2011

teringin tapi tak mahuu .♥





Assalamualaikum . okay saje meng update blog tak femes ni . okay , so what ?
harini , tergerak pulak hati nak cecite pasal TERINGIN TAPI TAK MAHUU . haha .

senang cite ....

seperti tepampang dengan INFO facebook , my brainy stupido quote :
saya tidak mengatakan saya mengalami PHOBIATIC cinta , tapi saya
hanya perlu mengelakkan daripada bercinta buat masa ini :) lalala

ORANG TIBA TIBA JELES , TENGOK ORANG LAIN ADE PAKWEE !
  • tapii orang tak get ready lagi untuk menempuhii hal2 dan permasaalahan yg bakal berlaku
  • banana fruit 2 times
  • taknak ade jeles jeles duluu

poyo bila ,
suka kat diaa , tapii tapii tapii
TAKUT PULAK NAK CAKAP . sebab ?
haa haa , sebab malu laa . takkan perempuan mulakan dulu kan ?
no no no

okay senang citee ,
ADE JODOH ADE LAAA .


PESANAN PENAJA AKA IBU & KAKAK & NISA ADAM
ibu : mane a**** ?

zafirah : dah takde

ibu : mane pegi nye ?

zafirah : :)

ibu : takpayah laaa kamu nak ade couple couple buad mase nii , belajar tuu penting duluu , kalau boleh , tumpukan dulu pada study nantii . (muka siries tak berapa nak ade)

zafirah : hehehehehe , okay okay (dalam hati : insyaallah ibu , ini pun patut berbangga , org dah takde dgn sape2 dah , 2bulan lebih dah , kikikiki)

ibu : dah tuu , dkt u nanti macamna ? nak lagi kea ?

zafirah : aumakkk , sape nak kat orang ni punn buuuu :'( (ayat tak berape nak touching , terkejut statemnt ibu mcm gitu)

ibu : takde lee , kamu nanti kat sane , mane ibu tau kamu buad apee , jage diri tu elok elok , jangan tunjukkan kita ni mudah CAIR !

zafirah : *speechless . (this is why i love my moms a lot! )

kakak : alaa dikk , buad mase skg ni kalau tak perlu couple tuu tak payahh laa . semakk . nanti kau akan jumpa lebih better dalam alam u specially time degr or kerja !

zafirah : yela yela (insyaallah , kalau da jodoh sampai go on je laa)

nisa : bebb , since kau single sekarang , aku nak cabar kau la !

zafirah : pe dia makcik ? haha . jangan nak suruh aku buad mende bodoh sudahhhh

nisa : TAKPAYAH NAK ADEKAN RELATIONSHIP DENGAN SESIAPA SAMPAI PENGHUJUNG BULAN 12 , AGREE ?

zafirah : AGREE !

nisa : kalau DIA , aku bagi kelonggaran :) aku suka dengan dia , tuu laa dulu kau taknak dekat diaaa . haha

zafirah : ceitt , diamm ! kau pun tahu kan sebab apaaaa , keadaan memaksa :') (touchingggg) hahaha

overall :
tapi tapi tapii , org ade soulmate yang lagi behargaaaaa daripada semua tuu .
ALLAH SWT , FAMILY & FRIEND :)
im so lucky for having such an understanding mother , sister and truly best friends

BOYFRIENDS TIPU TIPU BARU BERKULIT PUTIH MELEPAKSERTA TINGGI LAMPAI

orang pun tak tahuu ape bende laa org post kali ni , tapi yang pastii , orang saje saje jee nak kongsi :) hahahahaha


budak budak manis