Tuesday, November 1, 2011

senyum di saat dugaan





assalamualaikum:)

okay , mencoret lagi di waktu tengahari dan bukan waktu lunch hour sebab lunch hour dah berlalu 3jam lepas , sementara MOOD berhawa suam suam kuku seperti terjatuh dari tingkat 5 cova square kota damansara .

orang pun taktahu laa nak post ape kali ni . tergerak hati nak menaip sekadar nak meluahkan 1% isi hati sementara itu , lagi 99% orang simpan dalam memory hati dan fikiran otak .

yes yes yes , memang ade something yg betol2 merunsingkan kepala orang sekarang , memang terasa rasa nak pegi car wash depan dewan dekat blok mawar station 4 kota damansara tuu untuk dibasuh , tapi its sound weird . terasa rasa juga nak peluk peluk si gemuk yaya yang ade kat rumah n nak story2 n nangis2 depan dia n lap lap air mata dekat bulu lebat die tuu .

jangan salah sangka , post kali ni bukan lah sebab org frust bercinta atau apa , okay memang TAK okay , itu semua kisah lamaa . COUPLE TROUBLE MISERABLE . muehehe . tapii macam org cakap tadi laa ade sesuatu yang merunsingkan . okay itu jee orang nak bagitau , yang selebihnya biarlah orang yang tahu sendiri . hehe .

orang pernah dengar statement macamni ...
"sesungguhnya, setiap cabaran dan dugaan ada hikmahnya"
"dugaan menghapuskan dosa"

mungkin , ni cara Allah nak uji orang , orang terima semua tuu . ape yg patut orang buat sekarang ? mungkin dengan cara ni juga dapat kurangkan segala dosa yang pernah orang lakukan ? maybe :) setiap manusia tak pernah lari dari melakukan kesilapan kan termasuklah orang .
tekan link kat bawah nii , doa menghadapi dugaan :
doa menghadapi dugaan
walau apapun , walau seringan atau seberat mana pun dugaan yang DIA berikan , kita kena sentiasa hadapi dengan tenang kan :) setiap yang jadi ada hikmah nyea . semyumlah walau apa pun terjadi kan :)
orang nak simpan air mata orang untuk bekalan menginsafi diri . Insyaallah :)


budak budak manis