Sunday, July 1, 2012

cinta tak salahhhhhhhh

Recently , ade yang tanyea orang . fira penah bercinta ? becinta ? bencinyaacinta ?

Then I replied , “cinta ape tuu ?” entah . orang taktahu .



Haha . haah . orang pun , confuse , what does it mean by cinta ? the real meaning of cinta .
Okay , sebenarnya orang serong sikit jeee . orang tau la jugak , tau sikittt sikittt jea . orang bukanlah dokterr cinta , hanya teringin merungkai definisi cinta setakat mana yang orang mampu J
Okay awak awak awak , let me explain you , what is cinta based on my own words .

Mengikut kamus dewan bahasa , definisi cinta tuu sangatt luas . ade satu ayat ni #love, strong or deep feeling for boys or girls . fuyoo . itu ke cinta ?

Hemmmm . tapi tapi , bagi orang , cinta tuuu . subjektif sangat . kenapa ? cinta bukan hanya #sayang , I suka sayang cinta you , you pun macamtu ke ? ,


Cinta bukan dengan cara “boleh I pegang tangan you ? Nampak lembut jeee , heee . kasi la I pegang you , I janji , I akan kawin dengan you.” Erkkkkkkkk -,-
lepas tuu ? ape jadi ? haaa , bila dah tergadai , baru nak tergadah kan . CINTA TAK SALAH . kita yang salah menilai cinta dengan cara macamtuu . -,-

Cinta , bukan hanya perlu dilafazkan , tapi perlu dibuktikan . tapi bukan dengan cara menggadaikan maruah . tak perlu tuu semua .
Cinta pun , bukan hanya cinta sesama manusia , tapi sesame makhluk . kucing kea , rabbit kea , hamster kea . haa . ape kate ? 

J . Dan bukan hanya Cinta sesame diantara lelaki dan perempuan yang perlu kita utamakan , cinta lah dengan Allah swt , nabi Muhammad , sesame keluarga , dan sahabat . life is nothing tanpa sokongan ahli keluarga dan sahabat sejati serta rahmat-Nya.
Sekarang ni macam trend , kalau tak couple , tak sayang sayang , tak beby beby , will consider as TAK LAKU ? takkkk takk takkk .

Have you ever read this caption on FACEBOOK ? “single? Well Allah swt is busy looking for someone that deserve you.” Aha , lebih kurang macamtuu la ayat dia . org ingat2 lupa . aha .
And have you ever heard about , “cinta lepas akad.”? How wonderful is that ? firaa firaa fira , could you please stop talk about kawin ? -,-

Recently ni jugakk , time kazen org kawinn , kakak orang , cakap gini “dik , cepat cepat cari calon, 3-4 tahun lagi kite kawin sama sama., cepat cari calon”-dengan nada esaited- then I replied, “brrrrrr , calon tade , carikanlaaa , tapi tapi tapi tak awal sangat ke 3-4 tahun tu?” dan conversation tuu TERhenti disituu . haha

Ade jugak yang tanyea , criteria lelaki idamannnnnnn zafirah ? hewhew . apakah ? perlu dijawabkah ? okay , siapalaaa orang untuk menentukan jodoh yang ditetapkan Allah swt . tapi tapi tapi , in order to wait for jodoh , memang kita la yang kena mencari orang yang berhak bertahta . cehhhhhh ayat -.- malu sehari . haha .


Orang takkan bagitahu type of future husband yang orang nak . sbb itu sangat private , itu la cara kita orang perempuan untuk uji setiap kaum hawa yang cuba untuk mendekati kita J orang memang UNPREDICTABLE .

Mungkin cukup sampai sini je kot tajuuk cinta orang untuk harini . this will be part1 .
Lastly , orang tak mendambakan cinta yang sempurna dimata manusia , tapi cukuplah sempurna di mata Allah swt . 


orang penah baca caption ni kat fesbuk #jangan cintakan orang yang tinggalkan Allah swt, kerana tak mustahil dia boleh tinggalkan kita . cintailah orang yang mencintai Allah melebihi cintanya terhadap kita.
And and and ,


Will wait for you , future Mr.Right . PROPOSE ME IN FRONT OF MY AYAH J DARE ENOUGH ? baruu la gentle cikk abang J

budak budak manis