Sunday, September 30, 2012

lelaki dan kucing -.- comel?


Assalamualaikum. Hehe. Dah lamo den, ehh orang tak update blog ni. Wuwuwu. Nak kate sibuk tu, hamboih mcm kalah PM. Tapi tak pun sebenanye, orang tak hade mende nak dicelotehkan. Dan tahap kemalasan tuu sudah mencapai ke tahap yang paling kritis sekali. Cehhh .

Aha, TERpanggil hati orang harini nak mula cerita balik bila semalam waktu sibuk tengah makan satay ayam dengan fresh orange, orang TERnampak TERjumpa TERsecara TERkebetulan TERdengan *mamat*abang*jejaka*lelaki*male*boy yang obesobses jugak dengan kucing. Rase macam nak TERjatuh lidi satay yang dalam genggaman orang bila TERtengok drama depan mata. Yayayaya, tak percaya? Orang pun tak percaya mulamula dengan ape yang orang Nampak, sebab tuu orang gosokgosok mata yang takde habuk ni banyak kali.

YES! Die betul2 suka dengan kucing. Sama macam orang pulak tu. Dia panggil panggil anyaw yang omei omei tuu, dan cium cium @.@ dan orang mula TER TER TERfikir lagi, HOW SWEET ! hehe. Cair maknak. Bukan cair kat *mamat*abang*jejaka*lelaki*male*boy tu tapi cair dengan cara die layan anyaw anyaw tuu.

Nampak tak situasi kat atas tu? Susah kan nak tengok lelaki suka kucing? Kalau nak dibandingkan antara lelaki dengan perempuan, perempuan lagi sayang n suka gila dengan haiwan kesayangan Rasulullah s.a.w ni. Kan kan. Tapi tak kurang jugak, ade jugak perempuan yang tak suka kucing, n paling orang geram bila TERnampak ade cik hadek *keji. Ehh maaf mengeji. Tapi TERpaksa mengeji perbuatan die yang keji bila die sepak jee anyaw kurap yang datang mintak makanan kat die. Ohh sungguh keji. Oppss. Maaf TERemosi.

Back to topic asal. Bagi orang kan, lelaki yang suka kucing ni sweet sangat, even kalau muka Nampak macam orang pecah rumah kurang hensem pun boleh Nampak hensem. Kalau tak dari luaran yang hensem, dalaman die yang hensem. Nak tau tak sebab ape? Bila kita tengok cara die belai anyaaww tu, cara die BERkomunikasi dengan anyaw(kucing) tu, memang LemahLembut. huuu nampak gentleman lah. Bukan apea, Nampak dah sikit ciriciri suami yang penyayang kat situ. Kihkih.


Dulu lan, orang tercari-cari jugak, mane lagi lelaki yang suka kucing ni. Sebab bilangan die sikit sangat. Selain daripada lelaki yang BERgelar Ayah n Atok kat rumah orang tuu yang sangat suka kucing. Kalau ape ape pasal kucing atau binatang yang lain, orang selalu bersembang dengan ayah. Pegi Petshop pun dengan ayah, beli makanan kucing dekat Tesco pun dengan ayah. Best kan bila ade ayah yang kesukaan yang same dengan kite! Hehe .

Tapi semakin lama orang hidup, semakin ramai orang yg bergelar lelaki yang suka kucing orang TERjumpa. Contohnyee macam kawankawan orang yang kat pesbuk yang selalu share pasal kucing dengan orang. Orang suke tauu bila bersembang dengan orang yang ada sama minat dengan kite. Terutama kucing. Rasanya boleh kot satu hari nanti buat satu pertubuhan peminat peminat kucing samo samo. :D 

okaylahh.cukup la pasal lelaki dan kucing. orang nak sambung study alkisah tamadun IslamCTU151. even paper lambat lagi. tapi orang kena struggle jugak! wish me luck !

*bila orang cakap pasal kucing ni, lepasni jangan pulak mengaku dari tak suka kucing, TERtiba tiba suka kucing. hehe :)

budak budak manis