Thursday, October 18, 2012

deaktifasi fesbuk? burung biru? this is temporary. I'll be back.



apa mungkin anda akan mencari saya di laman facebook dan twitter dalam beberapa hari ini? dan apa mungkin anda menyangka bahawa saya telah menyingkirkan kalian dari fesbuk saya? oh tidaa tidaa. ini adalah karena, saya akan/telah men-deaktifasi akaun saya buat sementara waktu ya. 



i'll be back within 10days. Insyaallah. ok bye:)  

p/s:muke buat buat sedih. hihiih




Sunday, October 7, 2012

pemilihan memilh & terpilih


Halo blog. Hemm. Macam biase org rase nak menaip, org menaip la. Hihi. yeke orang demand? hah -.-'

Memilih. Sukar untuk memilih. Ahhh susahnye nak buat keputusan -.- boleh? Haah. Mungkin tak dalam segala aspek, tapi ade la sikit sikit kat sesetengah aspek. Fuhuu. Pagi tadi masa jogging pusing satu campus, orang argue manje dengan mira. Cakap pasal pilih memilih ni la. Orang cuba tanye dia:

*“mira, orang memilih sangat ke? Kadang2 org pun rase macam ahh taktahu nak describe.

*” Mira: “haah, sangat.”

Jauh kat sudut hati orang terfikir sejenak. Sambil muhasabah diri. Mula tanye, kenapa ea? Kenapa? Dari segi apa? Makanan? Minuman? Future husband? Kawan? Kucing? ehh demand da macam demand supply intro to business pulak. -.-
Hemm. Tak la semua orang demand. Ade certain2 kasus yang orang demand. Arghhh.
  • ·         Orang  takde la kisah sangat bab makan. Tapi kadangkadang tu orang tak reti nak memilih ape yg orang nak makan. Kalau boleh, satu pasar malam setiap hari selasa yang ade kat campus ni 2-3 kali orang tawaf dengan mira n leha. Boleh tak? Sampai da merungut-rungut da deorang. “firaaaaaaaa, bila awak nak beli makanan awak ni?” orang:”emmm, takyahh makan la mctu. Jom balik kolej.”

  • ·         Kucing? Itu memang orang tak memilih langsung. Even kadang2 yg kurap pun org still dekatkan diri org dengan spesis ni, sbb bagi orang, deorang still ade hak untuk dapat kasih sayang dpd kite.

  • ·         Kasut? Baju? Haah. sikit la. Taktahulaa. And even tahun ni punye raye pun i’ve no *kasut raya. Sandal puasa aadaa. Aha. Bantai je la. (sebab tulaa org akan suruh kakak org yg belikan apa2)

  • ·         Future husband? Opss. Takde jawapan untuk itu. Nothing to be granted. Bukan memilih, tapi masih dalam proses untuk mempercayai dan meyakini. Insyaallah ade adela J Allah swt punye perancangan. Dan future *awak*(PiM) berusaha la yea. Bak kate ibu: “berhati-hati dlm memilih, jangan terlampau memilih, mungkin ada juga yang memilih lebih dari kamu dan jangan sampai kamu yang tersilap pilih.”  *kawin terus la eh. Haha gatai. belajaQ tak habeh lagi.


Kbye 

budak budak manis